نهضت ملی مسکن

تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن

در طرح نهضت ملی مسکن سه طرح تسهیلاتی برای تامین و ساخت مسکن برای متقاضیان پیش‌بینی شده است. در طرح اول تامین زمین و ساخت مسکن از سوی دولت صورت می‌گیرد. در طرح دوم متقاضیانی که زمین دارند، تسهیلات وام ساخت مسکن دریافت خواهند کرد و در طرح سوم، تسهیلات وام کم‌بهره ساخت در اختیار متقاضیان در مناطق بافت فرسوده قرار می‌گیرد. طرح نهضت ملی مسکن با همکاری وزارت راه و شهرسازی (شرکت بازآفرینی شهری) و بانک‌های کشور اجرا می‌شود.


تسهیلات درخواست مسکن طرح نهضت ملی مسکن

در این تسهیلات، افراد متأهل، برخی از مجردین و همچنین افرادی که سرپرست خانوار می‌باشند، می‌توانند از تسهیلات دولتی طرح نهضت ملی مسکن برای خانه دار شدن استفاده نمایند.

در تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن تامین زمین برای ساخت خانه از سوی دولت صورت می‌گیرد و تسهیلاتی بالغ بر 550 میلیون تومان در سراسر کشور به متقاضیان تعلق می‌گیرد. بازپرداخت این تسهیلات پس از دوره مشارکت (تحویل مسکن به متقاضی) به مدت 20 سال ادامه خواهد داشت و با سود 18 درصد و روش پلکانی (دوره‌های پرداخت 5 ساله) صورت می‌گیرد. در این حالت متقاضیان در دوره اول (پنج سال نخست) ماهانه می‌بایست حدود 7 میلیون و 357 هزار پرداخت کنند و این رقم در هر دوره افزایش پیدا می‌کند و در دوره آخر (سال شانزدهم تا بیستم) به 12 میلیون و 901 هزار تومان می‌رسد.

همچنین متقاضیان می‌بایست در کنار تسهیلات اعطایی دولت در طرح نهضت ملی مسکن، طی چند مرحله آورده‌ای بین 150 تا 500 میلیون تومان (بسته به محل اجرای طرح) به حساب دولت واریز کنند. بخشی از این آورده هنگام ثبت نام در طرح و مابقی  هر سه ماه یکبار تا اتمام واحدهای مسکونی از متقاضی دریافت می‌شود.

متقاضیانی که می‌توانند از تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن استفاده کنند، شامل گروه‌های زیر می‌شوند:

  • متقاضیان متأهل و یا سرپرست خانوار
  • زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل 35 سال سن
  • نخبگان مورد تائید بنیاد ملی نخبگان
  • افراد معلول جسمی با حداقل 20 سال سن و با معرفی سازمان بهزیستی کشور
  • مردان مجرد (23 تا 44 سال) با شرط ارائه تعهدنامه محضری مبنی بر تحویل عقدنامه ازدواج رسمی، پیش از انعقاد قرارداد واگذاری واحد مسکونی

از مهم‌ترین شرایط متقاضیان برای استفاده از تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن عبارت اند از:

  • داشتن حداقل 5 سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر مورد تقاضا
  • سبز بودن فرم ج (متقاضی و افراد تحت سرپرستی از سال 1384 به بعد فاقد زمین یا واحد مسکونی بوده و از هیچ یک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانه‌ای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد.)
  • نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و …)
  • توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی بر اساس قیمت تمام‌شده طی مراحل ساخت

متقاضیان برای دریافت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن می‌توانند از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن به آدرس saman.mrud.ir برای ثبت‌نام اقدام نمایند. در این سامانه لیست شهرهایی که ظرفیت خالی برای ثبت نام دارند، اعلام شده است (در صورتی که برای شهر مورد نظر ظرفیتی اعلام نشده باشد، متقاضی باید منتظر اطلاع‌رسانی‌های بعدی دولت بماند). در ادامه پس از انتخاب شهر، ورود اطلاعات لازم و بارگزاری مدارک مورد نیاز، متقاضی باید منتظر اطلاع رسانی های بعدی بماند و در اولین فرصت، اصل مدارک بارگذاری شده را جهت تشکیل پرونده به ادارات کل راه و شهرسازی یا دیگر متولیان طرح نهضت ملی مسکن ارائه دهد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن عبارت اند از:

  • بارگذاری تصویر کارت ملی متقاضی
  • بارگذاری تصویر شناسنامه متقاضی و افراد تحت سرپرستی
  • بارگذاری تصویر گواهی سرپرستی در صورت ضرورت
  • بارگذاری تصویر سند مالکیت برای متقاضیان دارای زمین
  • بارگذاری تصویر گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا در پنج سال اخیر که می‌تواند شامل یک یا چند مورد از این موارد باشد: گواهی تحصیل فرزندان، مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان بالای 5 سال، جواز کسب شاغلین صنوف برای متقاضی یا همسر، سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر، گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر، گواهی مبنی بر پرداخت مستمری بگیران و بازنشستگان

تسهیلات ساخت مسکن خودمالکی طرح نهضت ملی مسکن

تمام کسانی که به صورت حرفه‌ای اقدام به ساخت و ساز می کنند، کسانی که به صورت شخصی می‌سازند، یا کسانی که پروژه‌شان نیمه کاره مانده و نیاز به منابع مالی برای تکمیل آن دارند می‌توانند از تسهیلات نهضت ملی مسکن استفاده کنند و از شرط فرم ج و دیگر شروط چهارگانه معاف هستند.

تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن برای ساخت مسکن خودمالکی تنها یک بار به متقاضیان تعلق می‌گیرد و مبلغ آن در تمامی شهرهای کشور 550 میلیون تومان است. شرط اصلی برای دریافت این تسهیلات داشتن زمین برای ساخت مسکن و ارائه اسناد و مدارک آن است. مجموع دوران مشارکت مدنی (ساخت) و فروش اقساطی این تسهیلات حداکثر 20 سال (حداکثر 3 سال مشارکت مدنی) با سود 18 درصد می باشد. پس از دوران مشارکت مدنی، اصل و سود دوران مشارکت مدنی تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، قابل تقسیط به متقاضی می باشد.

 نحوه اعطای تسهیلات به صورت مرحله ای و متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه (به صورت تدریجی) است. در این حالت 10 درصد مبلغ تسهیلات در مرحله پی‌کنی و فونداسیون، 40 درصد در مرحله اسکلت و سقف، 25 درصد در مرحله سفت‌کاری و 25 درصد نیز در مرحله نازک‌کاری پرداخت می‌شود.

متقاضیان برای دریافت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن می‌توانند از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن به آدرس saman.mrud.ir در قسمت مربوطه اقدام کنند و پس از ورود اطلاعات پروژه در حال ساخت، اطلاعات شخصی و بارگزاری مدارک مورد نیاز ثبت نام خود را تکمیل کنند.

تسهیلات بافت فرسوده (یارانه‌ای) طرح نهضت ملی مسکن

تسهیلات وام مسکن بافت فرسوده از محل‌های مختلفی تامین می‌شود که یکی از مهم‌ترین آنها از منابع دولتی در طرح نهضت ملی مسکن است. متقاضیان در این طرح می‌توانند تا سقف 450 الی 600 میلیون تومان (بسته به محل سکونت متقاضی) از تسهیلات کم‌بهره استفاده کنند.

سقف تسهیلات فردی بافت فرسوده طرح نهضت ملی مسکن، به ازای هر واحد مسکونی نوساز در تهران 450 میلیون تومان، در کلان‌شهرهای بالای یک‌ میلیون نفر جمعیت (مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، کرمانشاه، قم و اهواز) 400 میلیون تومان، مراکز استان‌ها 350 میلیون تومان و در سایر شهرها 300 میلیون تومان می‌باشد. طول دوره مشارکت مدنی (ساخت مسکن) بسته به تعداد واحدها 12 الی 36 ماه است و طول دوره فروش اقساطی (بازپرداخت تسهیلات) 8 الی 12 سال تعیین می‌شود.

سود تسهیلات بافت فرسوده طرح نهضت ملی مسکن تا سقف 150 میلیون تومان (سهم دولت) صفر درصد، 150 میلیون تومان بعدی 9 درصد و مابقی که از منابع بانکی تامین می‌شود 18 درصد محاسبه می‌شود. البته باید در نظر داشت که سهم دولت به میزان 150 میلیون تومان از تسهیلات، باید پس از دوره مشارکت مدنی یا اتمام دوره ساخت مسکن، نقدا تسویه شود و پس از آن بازپرداخت اقساطی باقی تسهیلات شروع می‌شود.

علاوه بر این مالکان بافت‌های فرسوده اطراف حرم‌های مطهر (حرم مطهر امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (س)، حرم شاهچراغ (ع) و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)) می‌توانند تا سقف 600 میلیون تومان از تسهیلات بافت فرسوده طرح نهضت ملی مسکن استفاده کنند. در این تسهیلات طول دوره مشارکت مدنی (ساخت مسکن) 3 سال و طول دوره فروش اقساطی (بازپرداخت تسهیلات) 9 سال است.

در طرح نهضت ملی مسکن، سود تسهیلات بافت فرسوده اطراف حرم‌های مطهر تا سقف 150 میلیون تومان (سهم دولت) صفر درصد، 50 میلیون تومان از منابع صندوق بازآفرینی شهری 9 درصد (برای مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی 4 درصد)، 150 میلیون تومان بعدی 9 درصد و مابقی که از منابع بانکی تامین می‌شود 18 درصد (به طور متوسط برای مجموع تسهیلات 12.5 درصد) محاسبه می‌شود. البته باید در نظر داشت که سهم دولت به میزان 150 میلیون تومان از تسهیلات، سهم صندوق بازآفرینی شهری به میزان 50 میلیون تومان به همراه سود 9 یا 4 درصد، می‌بایست پس از دوره مشارکت مدنی یا اتمام دوره ساخت مسکن، نقدا تسویه شود و پس از آن بازپرداخت اقساطی باقی تسهیلات شروع می‌شود.

برای استفاده از تسهیلات ساخت مسکن بافت فرسوده در طرح نهضت ملی مسکن، ملک مورد نظر باید در محدوده بافت فرسوده باشد؛ مجزا، ششدانگ با کاربری مسکونی باشد؛ در وثیقه و بازداشت محاکم قضائی نباشد؛ مشخصات ابعاد و حدود زمین باید با سند مالکیت/ قرارداد اجاره مطابقت داشته باشد و در صورتی که محل اجرای طرح وقفی است باید مجوزهای لازم از اداره اوقاف گرفته شده باشد.

مدارک لازم برای دریافت این تسهیلات عبارت‌اند از: ارائه معرفی‌نامه صادرشده از سوی یکی از نهادهای مرتبط، بنچاق قطعی مالکیت متقاضی، مدارک شناسایی اعم از شناسنامه و کارت ملی، سند مالکیت شش‌دانگ قابل ترهین، پروانه ساختمان، نقشه‌های معماری ساختمان و وکالت‌نامه محضری در صورت تعدد مالکین مدنظر.

متقاضیان برای استفاده از این تسهیلات ساخت مسکن نباید چک برگشتی یا بدهی بانکی داشته باشند؛ سازندگان طرح می‌بایست رتبه اعتباری مد نظر بانک (حداقل BBB) را کسب کنند و استعلام از سامانه های ذی ربط همچون سامانه سپاد (نظام وظیفه)، ذی نفع واحد، اشخاص مرتبط و … نیز صورت بگیرد.

برای استفاده از تسهیلات ساخت مسکن بافت فرسوده، متقاضیان باید مراحل زیر را دنبال کنند:

  1. ورود و ثبت نام متقاضی در سامانه ارائه تسهیلات بافت فرسوده (شرکت بازآفرینی شهری ایران
  2. ثبت مشخصات پروژه مورد نظر و ارائه مدارک و مستندات ملک معرفی شده توسط متقاضی؛
  3. پالایش متقاضیان توسط وزارت راه و شهرسازی و اعلام نتیجه به متقاضی؛
  4. صدور معرفی نامه به متقاضیان حائز شرایط توسط وزارت راه و شهرسازی و ارجاع به سرپرستی بانک مسکن؛
  5. بررسی اطلاعات پروژه و مدارک توسط سرپرستی بانک مسکن و ارسال پیامک شماره پرونده/ کد شعبه به متقاضی برای تکمیل اطلاعات؛
  6. ورود به سامانه تسهیلات بانک مسکن و تکمیل اطلاعات؛
  7. ارسال اطلاعات به شعبه مد نظر، دریافت پیامک از شعبه برای مراجعه حضوری.
Tags: No tags

نظر خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *