تسهیلات بیمه ساختمان را شرکتهای بیمهگر مختلفی ارائه میکنند و شامل بیمههای آسانسور، آتش سوزی و زلزله، و بیمه مسئولیت مدیر ساختمان میشود. در بیمه آتشسوزی و زلزله صرفا خسارتهایی که ناشی از حادثه به بنا و لوازم خانه وارد شده است، جبران میشود. اما دو نوع بیمه دیگر خسارتهای جانی و بعضا مالی حوادث ساختمان را تحت پوشش قرار میدهد. در بیمه آسانسور، خسارتهای جانی ناشی از حوادث کابین آسانسور تحت پوشش بیمه قرار میگیرد، در صورتی که در بیمه مسئولیت مدیر ساختمان، کلیه خسارتهای جانی و همچنین خسارتهای مالی حوادث مرتبط با مشاعات ساختمان مورد پوشش بیمه قرار میگیرد.
بیمه ساختمان (بیمه آسانسور)
بیمه آسانسور نوعی بیمه مسئولیت مدنی است که برای جبران خسارتهای مرتبط با آسانسور تهیه میشود و تنها خسارتهایی را پوشش میدهد که داخل اتاقک آسانسور اتفاق افتاده باشد. در حادثههای مرتبط با آسانسور مدیر ساختمان و شرکت سرویس و نگهداری آسانسور مسئول هستند. پوششهای اصلی در این بیمه مواردی چون فوت یا دیه، نقص عضو و هزینههای پزشکی ناشی از حادثه میباشند. جبران این خسارتها منوط به رعایت نکاتی است که قبل از خرید بیمه و بعدازآن باید رعایت شود.
تعیین میزان حق بیمه آسانسور به مواردی چون کاربری آسانسور، ظرفیت آسانسور، سن آسانسور، میزان پوشش موردنظر بیمهگذار و تعداد طبقات ساختمان بستگی دارد و برای خرید آن میتوان بصورت حضوری به نمایندگیهای شرکتهای بیمهگر مراجعه نمود یا از طریق سایتهای فروش بیمه مثل ازکی، بیمه بازار، بیمه دات کام و … بیمهنامه را خریداری نمود.
برای خرید این بیمه در قدم اول، باید نوع کاربری آسانسور را مشخص نمود. در مرحله بعد ظرفیت آسانسور، تعداد طبقات و عمر آسانسور تعیین میشود داشتن درب داخلی آسانسور یکی از گزینههای اثرگذار در قیمت بیمه آسانسور است که این مورد را هم باید بعد از وارد کردن اطلاعات قبلی ثبت نمود. پرداخت دیه و نقص عضو در بیمه آسانسور مطابق با نرخ دیه هر سال انجام میشود. پوشش هزینه پزشکی هم به انتخاب خود فرد از ۵ تا ۴۰ میلیون تومان مشخص میشود.
شرکتهای مختلفی بیمه آسانسور را ارائه میدهند. پرفروشترین بیمه آسانسور مربوط به شرکت بیمه معلم با سهم بازار حدود 30 درصد و شرکت بیمه ایران با سهم بازار 9 درصد است. سهم بازار بیمه آسانسور نشان میدهد که از بین کل بیمهنامههای فعال در حوزه آسانسور، سهم هر شرکت چقدر است.
برای دریافت خسارت حوادث ناشی از اتفاقات آسانسور باید مدارکی مانند صورتحساب بیمارستان، قبوض پرداختشده، شرح عمل جراحی، خلاصه پرونده بیمارستان و تصویر شناسنامه و کارت ملی مصدوم ارائه شود. در صورت فوت باید مدارک کپی برابر اصل گواهی فوت، کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده، تصویر برابر اصل گزارش نیروی انتظامی، کپی برابر اصل گزارش پزشکی قانونی، کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت و رای دادگاه ارائه شود.
بیمه ساختمان (بیمه آتشسوزی)
بیمه آتشسوزی شرایط مختلفی دارد که بیمهگر با توجه به شرایط بیمهگزار ممکن است مورد خاصی را پیشنهاد دهد. انواع بیمهنامه آتشسوزی عبارتاند از بیمهنامه با سرمایه ثابت، بیمهنامه با شرایط شناور، بیمهنامه با شرایط جایگزینی و بازسازی، بیمهنامه فرست لاست و بیمهنامه با شرایط توافقی. هریک از بیمهها در شرایط مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.
ساختمان مسکونی به همراه اثاثیه، ساختمان صنعتی شامل کارخانهها و ساختمان غیرصنعتی مانند ادارهها، شرکتهای تجاری و خدماتی، واحدهای رفاهی، آموزشی و انبارها اموالی هستند که تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار میگیرند. در بیمه آتش سوزی علاوه بر پوشش اصلی آتش سوزی ساختمان، پوششهای اضافی را نیز میتوان در نظر گرفت.
پوششهای اضافی خسارتهایی هستند که باید جدای از پوشش اصلی خریداری و به بیمهنامه اضافه شود. این خسارتها شامل مواردی چون زلزله و آتشفشان، ضایعات ناشی از برف و باران، سقوط هواپیما یا قطعات آن و مواردی از این دست میباشند. ذکر این نکته لازم است که خسارتهای جانی و بدنی تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار نمیگیرند.
حق بیمه آتشسوزی به صورت کلی بر اساس میزان ریسک اموال تعیین میشود. عواملی مانند ارزش بنا، ارزش لوازم، مشخصات ساختمان مانند جنس مصالح، سن ساختمان، محلهای که اموال در آن قرار دارند و غیره هر یک به نحوی بر قیمت بیمه آتشسوزی تأثیرگذارند.
برای تهیه بیمه آتش سوزی میتوان بصورت حضوری به نمایندگیهای شرکتهای بیمهگر مراجعه نمود یا از طریق سایتهای فروش بیمه مثل ازکی، بیمه بازار، بیمه دات کام و … بیمهنامه را خریداری نمود.
اگر اینترنتی اقدام به خرید بیمه آتش سوزی میشود، ابتدا باید سه مرحله را پشت سر گذاشت:
- مرحله اول اعلام سرمایه توسط متقاضی خرید بیمه به شرکت بیمه میباشد.
- مرحله دوم بررسی فرم پیشنهادی توسط نماینده بیمه است. در این شرایط دو حالت ممکن است اتفاق بیفتد؛ یا کارشناس برای ارائه گزارشی نسبت به سرمایه متقاضی بیمه به محل مورد بیمه اعزام میشود و یا به اظهارات بیمهگزار استناد میکند.
- در مرحله سوم نیز درصورتیکه متقاضی خرید بیمه آتشسوزی و نماینده بیمه در مورد سرمایه مورد بیمه به توافق برسند بعد از پرداخت حق بیمه، بیمهنامه صادر میشود. در غیر این صورت نماینده بیمه فرم پیشنهادی را تغییر میدهد و به متقاضی بیمه ارائه میدهد.
بعد از بروز خسارت ناشی از خطرات تحت پوشش بیمه آتشسوزی میتوان طی چند روز (معمولاً 5 روز) گزارش بروز خسارت را به شرکت بیمه ارائه داد. در این شرایط شرکت بیمه کارشناسی را به محل مورد بیمه اعزام میکند تا میزان خسارت وارده را برآورد کند و بعد از ارائه گزارش کارشناس، در صورت توافق طرفین بر سر مبلغ خسارت، مراحل پرداخت طی میشود.
بیمه ساختمان (بیمه زلزله)
بیمه زلزله در واقع یکی از پوششهای اضافی بیمه آتشسوزی است که در صورت بروز زلزله، خسارتهای واردشده به بنای ساختمان و اموال و داراییهای موجود در آن را تحت پوشش قرار میدهد. با خرید پوشش زلزله بیمه آتشسوزی، کلیه خسارتهایی که بر اثر وقوع آتشسوزی یا زلزله به اموال و داراییهای شخص بیمهگذار وارد شود، جبران خواهد شد.
پوشش زلزله در بیمه آتشسوزی فقط خسارتهای مالی رخ داده در یک زلزله را جبران میکند و هیچ تعهدی در برابر خسارتهای جانی ناشی از زلزله ندارد. یکی از اصلیترین شرایط بیمهنامه زلزله این است که شرکت بیمه فقط متعهد به جبران خسارتهایی است که بهطور مستقیم در اثر زلزله به وجود آمدهاند و در برابر خسارتهای غیرمستقیمی چون سرقت از منازل زلزلهزده تعهدی ندارد.
قیمت بیمه زلزله به معیارهای مختلفی بستگی دارد. اصولاً هر چه ریسک خطرات زلزله و در نتیجه آتشسوزی برای یک ساختمان بیشتر باشد، قیمت بیمه زلزله آن هم بیشتر میشود. معمولاً ریسک خسارت و در نتیجه محاسبه بیمه زلزله برای یک ساختمان را با توجه به عواملی چون نوع سازه و اسکلتبندی، متراژ ملک، هزینه ساخت هر مترمربع بنا، ارزش لوازم منزل و محل جغرافیایی منزل بستگی دارد.
برای تهیه بیمه آتش سوزی میتوان بصورت حضوری به نمایندگیهای شرکتهای بیمهگر مراجعه نمود یا از طریق سایتهای فروش بیمه مثل ازکی، بیمه بازار، بیمه دات کام و … بیمهنامه را خریداری نمود.
بیمه ساختمان (بیمه مسئولیت مدیر ساختمان)
بیمه مسئولیت مدیر ساختمان در قبال ساکنین، در واقع یکی از انواع بیمه مسئولیت است. اشخاص ثالث و ساکنان ساختمان با این بیمهنامه در برابر خسارتهای جانی و مالی به دلیل مشکلات ساختمان و حوادث مربوط به مشاعات ساختمان تحت پوشش قرار میگیرند. منظور از شخص ثالث در بیمه مسئولیت مدیر ساختمان تمام افرادی هستند که به هر دلیلی در ساختمان رفتوآمد میکنند. از ساکنان و مهمانان آنها گرفته تا نظافتچی یا سرایدار، تعمیرکار تأسیسات و آسانسور و باغبان.
پوششهای بیمه هیئتمدیره ساختمان میتواند بر اساس نیاز ساختمان و مشاعات و تعداد ساکنان و مراجعان انتخاب شوند. تقریباً بیشتر خسارتهای جانی و مالی مربوط به آسانسور و پلهبرقی، استخر و سونا، پارکینگ ساختمان و … برای اشخاص ثالث با بیمه مسئولیت مدیر ساختمان جبران میشود. همچنین حداکثر تعهدات پوششهای بیمه مسئولیت مدیر ساختمان در مورد غرامت فوت، نقص عضو، هزینههای پزشکی و خسارات مالی، ۵ برابر نرخ پایه تعهدات حوادث جانی و مالی است.
محاسبه قیمت بیمه مسئولیت مدیر ساختمان به عواملی مثل متراژ کل زیربنا و کاربری ساختمان و همچنین میزان و تعداد پوششهای درخواستی بستگی دارد. حتی اینکه آیا ساختمان استخر و سونا دارد یا نه هم میتواند مبلغ حق بیمه را بالا و پایین کند. سهم هریک از ساکنان و مالکان ساختمان در پرداخت حق بیمه هم با توجه به سطح زیربنای اختصاصی آنها محاسبه و دریافت میشود.
برای تهیه بیمه آتش سوزی میتوان بصورت حضوری به نمایندگیهای شرکتهای بیمهگر مراجعه نمود یا از طریق سایتهای فروش بیمه مثل ازکی، بیمه بازار، بیمه دات کام و … بیمهنامه را خریداری نمود.
نظر خود را به اشتراک بگذارید